Jahodová piškotová roláda recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 130 g cukr 3 ks vejce 1 ks prášek do pečiva jahody 90 g hladká mouka 200 ml smetana ke šlehání 2 lžíce vroucí voda jahodová marmeláda
Postup Jahodová piškotová roláda
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 190 °C. Zatím rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme řidší sníh a postupně do něj zašleháme žloutky, 2 lžíce vroucí vody, cukr a nakonec i prosátou mouku s práškem do pečiva
Na plech dáme pečicí papír, těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme do tvaru obdélníku. Ve vyhřáté troubě těsto pečeme dozlatova. Trvá to asi 13 - 15 minut
Čistou utěrku namočíme, pořádně vyždímáme a posypeme trochou cukru krupice. Upečený plát těsta překlopíme na utěrku, opatrně sundáme pečicí papír. Korpus pomocí vlhké utěrky těsto srolujeme a necháme asi 10 minut vychladnout
Mezitím si ušleháme smetanu s ovocem a trochou cukru do pěny. Vychladlou roládu opatrně rozrolujeme, potřeme jahodovou marmeládou a po celé ploše ji pomažeme krémem. V případě, že máme jahod dost, můžeme na krém dát plátky nakrájených jahod. Roládu pomocí utěrky opět srolujte. Roládu zabalíme a dáme do lednice asi na 20 minut ztuhnout
Hotovou jahodovou piškotovou roládu už stačí dozdobit případným zbytkem krému a jahodami. Jahodovou piškotovou roládu podáváme nejlépe vychlazenou.