Jahodová zmrzlina BIO recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 ml mléko
250 g jahody
200 g kondenzované slazené mléko

Postup přípravy receptu

  1. Příprava v míse: Do mísy dáme předem omyté jahody a postupně rozmixujeme. Přidáme po rozmixování zahuštěné slazené plnotučné mléko a mixujeme s jahodami. Mléko přidáváme podle potřeby a mixujeme. Nakonec dáme mísu do mrazáku, dokud nebude hotová.

  2. Příprava ve zmrzlinovači: Do mísy dáme omyté jahody a rozmixujeme. Přidáme zahuštěné slazené plnotučné mléko a opět mixujeme. Pustíme zmrzlinovač a přidáváme pomalu jahodovou směs. Po přidaní směsi přilijeme mléko podle potřeby. Necháme ve zmrzlinovači směs tak dlouho, dokud se nebude zdát hustší. Poté vnitřek zmrzlinovače se zmrzlinou dáme do mrazáku a za hodinu máme zmrzlinu.

  3. Jahodovou zmrzlinu BIO podáváme jako dokonalou osvěžující sladkost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!