Jahodové balóny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
voda
tvaroh
kysaná smetana
250 g hladká mouka
250 g hrubá mouka
500 g jahody nebo jiné čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  1. V míse nebo na vále smícháme hrubou a hladkou mouku, pomalu přiléváme vodu a hněteme, až vznikne pěkně hladké těsto, které by se nemělo lepit na ruce

  2. Hotové těsto rozválíme na vál a rozkrájíme na čtverce. Do každého z nich zabalíme jednu jahodu (velké jahody rozpůlíme), okraje dobře uplácáme, aby se nám knedlíky při vaření neroztekly

  3. Vaříme ve vodě 15 - 20 minut. Hotové knedlíky by měly plavat na hladině

  4. Jahodové balóny při podávání rozkrojíme, pocukrujeme a podle chuti přidáme tvaroh a kysanou smetanu

  5. K výrobě balónů je možné použít také jiné ovoce než jahody, vhodné jsou třešně nebo švestky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!