Jahodové balóny recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr voda tvaroh kysaná smetana 250 g hladká mouka 250 g hrubá mouka 500 g jahody nebo jiné čerstvé ovoce
Postup Jahodové balóny
Postup přípravy receptu
-
V míse nebo na vále smícháme hrubou a hladkou mouku, pomalu přiléváme vodu a hněteme, až vznikne pěkně hladké těsto, které by se nemělo lepit na ruce
Hotové těsto rozválíme na vál a rozkrájíme na čtverce. Do každého z nich zabalíme jednu jahodu (velké jahody rozpůlíme), okraje dobře uplácáme, aby se nám knedlíky při vaření neroztekly
Vaříme ve vodě 15 - 20 minut. Hotové knedlíky by měly plavat na hladině
Jahodové balóny při podávání rozkrojíme, pocukrujeme a podle chuti přidáme tvaroh a kysanou smetanu
K výrobě balónů je možné použít také jiné ovoce než jahody, vhodné jsou třešně nebo švestky.