Jahodové či borůvkové taštičky se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
350 g hladká mouka
podle chuti
1 lžička skořice mletá
náplň
3 lžíce cukr moučka
200 g jahody, borůvky, meruňky
podle potřeby
1 kapka máslo rozpuštěné
na ozdobu
1 balíček vanilkový cukr
150 ml smetana ke šlehání
50 g pražené mandle lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vložte mouku, vejce, asi 125 ml vlažné vody se špetkou soli a vypracujte těsto. To nechte 20 minut odstát.

  2. Jahody nebo meruňky nakrájejte na čtvrtiny a smíchejte s cukrem moučkou a 1/3 balíčku vanilky.

  3. Odložené těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a vykrájejte z něj kolečka o velikosti, aby se Vám dobře balily jahody (průměr asi 7 cm).

  4. Na kolečka dáme jahody, meruňky nebo borůvky, podle toho, co máme nejraději, těsto přehneme a okraje důkladně přitiskneme, aby nám náplň při vaření nevytekla.

  5. Poté vložíme do vroucí osolené vody dokud taštičky nevyplavou na hladinu

  6. Až taštičky vyplavou, necháme je ještě 2-3 minuty povařit.

  7. Ze smetany ke šlehání, zbytku vanilkového cukru ušleháme šlehačku, kterou společně s mandlemi nazdobíme na taštičky a podle chuti a potřeby přelijeme rozpuštěným máslem.

  8. Nakonec posypeme jahodové či borůvkové taštičky se šlehačkou skořicí, která nesmí chybět.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!