Jahodové či borůvkové taštičky se šlehačkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 1 ks vejce 350 g hladká mouka podle chuti 1 lžička skořice mletá náplň 3 lžíce cukr moučka 200 g jahody, borůvky, meruňky podle potřeby 1 kapka máslo rozpuštěné na ozdobu 1 balíček vanilkový cukr 150 ml smetana ke šlehání 50 g pražené mandle lupínky
Postup Jahodové či borůvkové taštičky se šlehačkou recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vložte mouku, vejce, asi 125 ml vlažné vody se špetkou soli a vypracujte těsto. To nechte 20 minut odstát.
Jahody nebo meruňky nakrájejte na čtvrtiny a smíchejte s cukrem moučkou a 1/3 balíčku vanilky.
Odložené těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a vykrájejte z něj kolečka o velikosti, aby se Vám dobře balily jahody (průměr asi 7 cm).
Na kolečka dáme jahody, meruňky nebo borůvky, podle toho, co máme nejraději, těsto přehneme a okraje důkladně přitiskneme, aby nám náplň při vaření nevytekla.
Poté vložíme do vroucí osolené vody dokud taštičky nevyplavou na hladinu
Až taštičky vyplavou, necháme je ještě 2-3 minuty povařit.
Ze smetany ke šlehání, zbytku vanilkového cukru ušleháme šlehačku, kterou společně s mandlemi nazdobíme na taštičky a podle chuti a potřeby přelijeme rozpuštěným máslem.
Nakonec posypeme jahodové či borůvkové taštičky se šlehačkou skořicí, která nesmí chybět.