Jahodové koláčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 20 g droždí 200 g polohrubá mouka 4 lžíce vlažné mléko 50 g rostlinný tuk 250 g čerstvé jahody
Postup Jahodové koláčky recept
Postup přípravy receptu
-
Plech vymažeme tukem a zbytek dáme do mísy. Jahody nakrájíme na plátky.
K tuku přidáme mouku, cukr, vejce, kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Necháme půl hodiny kynout.
Z těsta pak tvoříme bochánky tak, aby měly vyšší okraj a uprostřed prohlubeň. Do středu dáváme jahody a necháme ještě asi 1/4 hodiny kynout. Potom dáme jahodové koláčky na plech, ukládáme je ne těsně vedle sebe, nesmí být na sobě namačkané.
Jahodové koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.. Asi tak 10 - 12 minut stačí.