Jahodové koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
20 g droždí
200 g polohrubá mouka
4 lžíce vlažné mléko
50 g rostlinný tuk
250 g čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Plech vymažeme tukem a zbytek dáme do mísy. Jahody nakrájíme na plátky.

  2. K tuku přidáme mouku, cukr, vejce, kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Necháme půl hodiny kynout.

  3. Z těsta pak tvoříme bochánky tak, aby měly vyšší okraj a uprostřed prohlubeň. Do středu dáváme jahody a necháme ještě asi 1/4 hodiny kynout. Potom dáme jahodové koláčky na plech, ukládáme je ne těsně vedle sebe, nesmí být na sobě namačkané.

  4. Jahodové koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.. Asi tak 10 - 12 minut stačí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!