Jahodové řezy se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
cukr
mléko
těsto
6 ks vejce
0 balíčků prášek do pečiva
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
krém
2 kelímky kysaná smetana
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky
400 g jahodový kompot
na potření
jahodová marmeláda
poleva
1 ks jahodový pudinkový prášek
500 ml jahodová kompotová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Oddělíme vejce od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přidáme prosáté suroviny. Nakonec jemně přimícháváme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto upečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova.

  2. Připravíme si krém. Do vyšlehaného ztužovače s vodou přidáme smetany, našlehanou šlehačku a odkapané jahody z kompotu. Dle naší chuti dosladíme a promícháme.

  3. Krém naneseme na vychladlý korpus, který jsme potřeli jahodovou marmeládou.

  4. V kompotové šťávě uvaříme pudink a ještě vlažný vlijeme na jahodové řezy. Dáme do lednice opět ztuhnout alespoň na hodinu. Jahodové řezy po ztuhnutí ozdobíme dle naší fantazie.

  5. Jahodové řezy jsou na plech o rozměru 40 x 33 cm.

  6. Jahodové řezy podáváme jako dezert ke kávě. Jahodové řezy jsou oblíbené i u dětí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!