Jahodové řezy se smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby cukr mléko těsto 6 ks vejce 0 balíčků prášek do pečiva 150 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 150 g hladká mouka krém 2 kelímky kysaná smetana 250 ml smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač šlehačky 400 g jahodový kompot na potření jahodová marmeláda poleva 1 ks jahodový pudinkový prášek 500 ml jahodová kompotová šťáva
Postup Jahodové řezy se smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Oddělíme vejce od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přidáme prosáté suroviny. Nakonec jemně přimícháváme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto upečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova.
Připravíme si krém. Do vyšlehaného ztužovače s vodou přidáme smetany, našlehanou šlehačku a odkapané jahody z kompotu. Dle naší chuti dosladíme a promícháme.
Krém naneseme na vychladlý korpus, který jsme potřeli jahodovou marmeládou.
V kompotové šťávě uvaříme pudink a ještě vlažný vlijeme na jahodové řezy. Dáme do lednice opět ztuhnout alespoň na hodinu. Jahodové řezy po ztuhnutí ozdobíme dle naší fantazie.
Jahodové řezy jsou na plech o rozměru 40 x 33 cm.
Jahodové řezy podáváme jako dezert ke kávě. Jahodové řezy jsou oblíbené i u dětí.