Jahodový dikobraz recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 ks jahody
1 ks bílá čokoláda
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček čokoládová poleva
1 ks mléčná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Velké, pevné jahody očistíme a odtrhneme zelenou čepičku. Ze spodní strany odkrojíme malý kousek, aby nám jahoda rovně ležela.

  2. Škrabkou z tabulek čokolády uděláme hoblinky, každou barvu zvlášť. Čokoláda se nám nesmí rozpouštět.

  3. Rozehřejeme si čokoládovou polevu a každou jahodu ze 2/3 namočíme a dáme na talířek. Potom opatrně lžičkou sypeme na polevu hoblinky v řadách - bílou, hnědou, bílou. Vytvořené dikobrazy necháme ztuhnout.

  4. Ušleháme šlehačku a s její pomocí doděláme oči a čumáček.

  5. Zbytek šlehačky nastříkáme okolo talířku a jahody naskládáme dovnitř. Šlehačku dozdobíme zbytkem polevy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!