Jahodový koláč s kefírem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 50 g máslo 1 hrnek kefír 1 lžička prášek do pečiva 300 g jahody 170 g cukr krystal 1, hrnek hladká mouka
Postup Jahodový koláč s kefírem
Postup přípravy receptu
-
Se špetkou soli ušleháme vejce do pěny. Do pěny přidáme cukr a znovu šleháme, až pěna zesvětlá. Přidáme kefír a vychladlé máslo a na malé otáčky zašleháme. Přisypeme mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto
Vymažeme a vysypeme dortovou formu, do které rovnoměrně rozložíme jahody
Těsto rovnoměrně nalijeme na jahody
Jahodový koláč s kefírem pečeme při 180°C 40 - 60 minut dle trouby (zkoušíme špejlí)
Jahodový koláč necháme před podáváním vychladnout kvůli ovoci.