Jahodový koláč s kefírem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
50 g máslo
1 hrnek kefír
1 lžička prášek do pečiva
300 g jahody
170 g cukr krystal
1, hrnek hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Se špetkou soli ušleháme vejce do pěny. Do pěny přidáme cukr a znovu šleháme, až pěna zesvětlá. Přidáme kefír a vychladlé máslo a na malé otáčky zašleháme. Přisypeme mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto

  2. Vymažeme a vysypeme dortovou formu, do které rovnoměrně rozložíme jahody

  3. Těsto rovnoměrně nalijeme na jahody

  4. Jahodový koláč s kefírem pečeme při 180°C 40 - 60 minut dle trouby (zkoušíme špejlí)

  5. Jahodový koláč necháme před podáváním vychladnout kvůli ovoci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!