Jahodový sirup recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

150 ml voda
2000 g jahody
1200 - 140 g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Jahody omyjeme, zbavíme "korunek" a necháme okapat. Pak je vsypeme do hrnce, přilijeme vlažnou vodu a rozmačkáme. Ve vodní lázni jahodovou šťávu za občasného míchání hodinu prohříváme. Poté šťávu vymačkáme přes plátýnko

  2. Odměříme šťávu, na každých 500 ml šťávy počítáme 400 g cukru. Štávu i s cukrem nalijeme do čistého hrnce a uvedeme do varu. Za občasného míchání vaříme max. 5 minut. Delší var vede k želírování

  3. Připravený jahodový sirup nalijeme do nahřátých sklenic, zazátkujeme a vychladlé sklenice uskladníme

  4. Sirup vydrží asi 6 měsíců, ale nikoli u nás. Kyselina citronová ani želírovací prostředky nejsou potřeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!