Játra po Italsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek sůl 4 plátky vepřová játra 1 lžíce ostrý kečup mletý černý pepř 1 lžíce jemný kečup na potření olej
Postup Játra po Italsku recept
Postup přípravy receptu
-
Játra odblaníme, omyjeme a osušíme. Oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme. Játra potřeme česnekem a vložíme do misky. Smícháme ostrý a jemný kečup a směsí pokapeme játra v misce z obou stran. Ještě zakapeme olejem a opepříme opět z obou stran. Necháme marinovat asi 30 minut až hodinu.
Mezitím si nachystáme ohnivzdornou (zapékací) misku. Proleželá játra vložíme do zapékací misky a v předehřáté troubě grilujeme 3 až 5 minut. Potom játra potřeme olejem, obrátíme a grilujeme dalších 3 až 5 minut.
Hotová játra lehce osolíme a můžeme podávat například s pečeným bramborem nebo hranolky a zeleninovám salátem.