Játra s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4-5 lžic olej
1-2 špetky sůl
1 ks cibule
500 ml voda
70 g mrkev
800 g játra
1 ks masox
4 lžíce hladká mouka
worcesterská omáčka
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme ve vodě a nakrájíme na nudličky. Ty opepříme a pokapeme 2 lžícemi oleje., pak se opepří a pokapou 2 lžícemi oleje. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, mrkev nakrájíme na tenké nudličky a česnek prolisujeme.

  2. Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přidáme masox a svaříme vývar k podlévání.

  3. Na pánvi orestujeme cibuli. Přidáme játra, podlijeme je trochou vývaru a dusíme doměkka.

  4. e se nakrájí na jemno, mrkev na tenké nudličky a česnek se vymačká. Do hrnce se nalije 500 ml vody a přivede se k varu. Poté se přidá kostka masoxu a uvaří se vývar k podlévaní. Abychom získali šťávu, tak játra vyndáme a výpek zahustíme moukou, promícháme a přidáme zbytek vývaru. Pak přidáme mrkev s česnekem a vše vaříme asi 10 min. Vrátíme zpět játra a již jen prohřejeme. Nakonec játra s mrkví ochutíme solí a worcesterskou omáčkou.

  5. Játra s mrkví podáváme s opékanými brambory nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!