Hovězí líčka na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
1 stroužek česnek
olej
sůl
2 ks cibule
mouka
tymián
rozmarýn
0,5 l červené víno
1 l hovězí vývar
mletý černý pepř
500 g hovězí líčka
100 g anglické slanina
Postup Hovězí líčka na víně
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky
Hovězí líčka nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pak opečeme líčka na oleji dozlatova
Maso vyndáme a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu do hněda. Opět vložíme maso a zalijeme vývarem a vínem. Přidáme podle chuti bylinky, prolisovaný stroužek česneku a dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu. Když je maso měkké, opět ho vyjmeme a šťávu propasírujeme přes sítko. Znovu pak nalijeme šťávu na líčka
Hovězí líčka na víně podáváme s bramborovou kaší a nebo se šťouchanými brambory.