Hovězí líčka na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
2 ks cibule
mouka
tymián
rozmarýn
0,5 l červené víno
1 l hovězí vývar
mletý černý pepř
500 g hovězí líčka
100 g anglické slanina

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky

  2. Hovězí líčka nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pak opečeme líčka na oleji dozlatova

  3. Maso vyndáme a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu do hněda. Opět vložíme maso a zalijeme vývarem a vínem. Přidáme podle chuti bylinky, prolisovaný stroužek česneku a dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu. Když je maso měkké, opět ho vyjmeme a šťávu propasírujeme přes sítko. Znovu pak nalijeme šťávu na líčka

  4. Hovězí líčka na víně podáváme s bramborovou kaší a nebo se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!