Hovězí líčka na rajčatech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
vývar
2 ks cibule
4 ks rajče
2 lžíce rajčatový protlak
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
3 ks sušená rajčata v oleji
5 ks hovězí líčka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí líčka řádně očistíme, osolíme, opepříme a naklepeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Na oleji zprudka opečeme líčka z obou stran do zlatohnědé barvy a přendáme je do pekáče. Na výpeku orestujeme cibuli dozlatova, přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, česnek a vše necháme zpěnit. Pak směs podlijeme vývarem (200 ml) a krátce povaříme

  3. Opečená líčka přelijeme cibulovou směsí, obložíme rajčaty a pečeme zakryté při 160 °C alespoň 3 hodiny. Během pečení maso podléváme vývarem a výpekem. Měkká líčka vyjmeme z pekáče a uchováme na teple. Výpek se zeleninou propasírujeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  4. Hovězí líčka rozdělíme na porce, přelijeme rajčatovou šťávou a podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!