Játra ve sladké milosti recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g máslo
4 lístky šalvěj
600 g telecí játra
poleva
20 g cukr
1 špetka mletý hřebíček
6 lžic citronová štáva
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené plátky jater obalíme v klasickém trojobalu. Tedy hladké mouce, vejci a strouhance.

  2. Na pánvi necháme rozpustit máslo se šalvějí. Vložíme játra a z obou stran je osmahneme dozlatova. Pak játra vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku. Osolíme je a opepříme.

  3. Citronovou šťávu rozmícháme s hřebíčkem a cukrem a emulzí polijeme teplá játra.

  4. Teplá játra ve sladké milosti ihned podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!