Játra zvíkovského raráška recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- česnek olej sůl 1 ks cibule 2 ks rajče 2 lžíce kečup 3 lžíce červené víno chilli koření 4 plátky vepřová játra
Postup Játra zvíkovského raráška recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek (množství podle chuti) očistíme. Cibuli nakrájíme na nudličky a česnek prolisujeme.
Plátky jater jemně naklepeme a poprášíme chilli kořením. Na vyšší pánvi rozpálíme olej a játra opečeme. Přendáme je na vyhřátý talíř.
Ve výpeku lehce osmahneme plátky rajčat a přendáme na játra, aby nevystydla. V pánvi osmažíme cibuli, česnek, vmícháme víno, kečup, podle chuti omáčku osolíme a chvíli podusíme. Můžeme přidat ještě trochu vody nebo vína.
Játra přelijeme omáčkou, obložíme čerstvými rajčaty. Výborné jsou s hranolky.