Játra zvíkovského raráška recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
1 ks cibule
2 ks rajče
2 lžíce kečup
3 lžíce červené víno
chilli koření
4 plátky vepřová játra

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek (množství podle chuti) očistíme. Cibuli nakrájíme na nudličky a česnek prolisujeme.

  2. Plátky jater jemně naklepeme a poprášíme chilli kořením. Na vyšší pánvi rozpálíme olej a játra opečeme. Přendáme je na vyhřátý talíř.

  3. Ve výpeku lehce osmahneme plátky rajčat a přendáme na játra, aby nevystydla. V pánvi osmažíme cibuli, česnek, vmícháme víno, kečup, podle chuti omáčku osolíme a chvíli podusíme. Můžeme přidat ještě trochu vody nebo vína.

  4. Játra přelijeme omáčkou, obložíme čerstvými rajčaty. Výborné jsou s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!