Pečený květák s dýní na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 - 6 stroužků česnek
sůl
1 ks květák
3 lžíce olivový olej
1 lžička celý kmín
1 hrst sezamová semínka
1 svazek jarní cibulka s natí
1 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Menší květák očistíme a rozdělíme na menší růžičky, ale ne zas úplně malé. Malou dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme měkký střed a nakrájíme na měsíčky. Cibulku s natí dobře omyjeme, odkrájíme kořínky a i s částí natě nakrájíme na delší špalíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na větší kousky

  2. Velký plech vymažeme olivovým olejem, vsypeme veškerou zeleninu, posypeme kmínem, solí a vložíme do vyhřáté trouby. Květák s dýní a cibulkou na česneku pečeme na 180 °C přibližně 30 minut, záleží na velikosti nakrájené zeleniny. Občas můžeme promíchat. Ke konci pečení zasypeme sezamovými semínky a necháme rozvonět. Zda máme upečeno, jednoduše vyzkoušíme a v případě potřeby pečeme dalších 5 - 10 minut, až je zelenina měkká

  3. Pečený květák s dýní na česneku podáváme jako vegetariánský hlavní chod a přílohou může být třeba bramborové pyré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!