Játrová kolínka se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 ks pórek
1 balíček těstoviny
250 g žampiony
1 kelímek kysaná smetana
1 špetka muškátový oříšek
1 lžíce sójová omáčka
300 g drůbeží játra
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pažitka
sýr
mletý černý pepř
vegeta speciál

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kroužky. Játra omyjeme a nakrájíme na kousky.

  2. Na slanině zpěníme pórek, přidáme nakrájená játra a orestujeme. Potom přidáme žampiony, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme vodou. Až játra změknou, osolíme, poprášíme strouhaným muškátovým oříškem, podle chuti opepříme a zakápneme sójovou omáčkou.

  3. Kolínka uvaříme podle návodu na balení a promícháme s olejem. Játra se žampiony smícháme s uvařenými těstovinami, zalijeme mírně osolenou smetanou a prohřejeme. Já používám na dochucení domácí vegetu bez éček.

  4. Játrová kolínka se smetanou podáváme posypané strouhaným sýrem a posekanou pažitkou. K játrovým kolínkům se hodí salát z červené řepy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!