Játrová omáčka s vepřovými plátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks cibule
1 ks celer
1 l voda
1 ks mrkev
2 kuličky nové koření
1 kostka bujón
500 g vepřová plec
1 kg kuřecí játra
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého kastrolu nalijeme 1,5 l vody, přidáme bujón a necháme rozpustit. Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kousky. Do vývaru přidáme vepřovou plec, mrkev, celer a nové koření. Vaříme, dokud není maso hotové, stačí 10 - 15 minut.

  2. Na rozehřátou pánev dáme olej a přidáme najemno nakrájenou cibulku, kterou necháme zezlátnout, následně přidáme naškrábaná játra, zalijeme vývarem a necháme podusit, dokud játra nejsou světlejší. Hotová játra rozmixujeme tyčovým mixerem na jemnou omáčku a podle chuti přidáme sůl a pepř.

  3. Při servírování vynikající játrové omáčky přidáme plátky uvařeného vepřového masa a podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!