Játrová sekaná s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks vejce
2-3 ks cibule
2 ks houska
2-3 lžíce mandle
100 g anglická slanina
1-2 lžíce petrželová nať
100 g šunkový salám
2-3 lžíce uzený sýr
750 g kuřecí játra
0 lžiček mletá pálivá paprika
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
tuk na vymazání
olej na smažení
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Část slaniny nakrájíme na kousky a kuřecí játra rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek rozetřeme. Petrželku a mandle nasekáme nadrobno.

  2. Na kousky nakrájenou část plátků slaniny orestujeme na troše oleje. Přidáme na půlky rozkrojená kuřecí játra, kapku podlijeme a jen krátce podusíme.

  3. Rozlomené housky pokropíme vodou nebo vývarem a potom vymačkáme. Nahrubo si pomeleme vychladlá játra, šunkový salám a potom přidáme rozdrobenou housku, na kolečka nakrájenou cibuli, vejce, rozetřený česnek, nasekanou petrželku, nasekané mandle, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou a dochutíme vegetou.

  4. Pekáček si vymažeme sádlem, vysypeme moukou, urovnáme játrovou směs, poklademe plátky slaniny a pečeme v troubě asi 45 minut při 180 °C.

  5. Nakonec játrovou sekanou posypeme strouhaným uzeným sýrem s trochou mleté pálivé papriky a krátce dopečeme.

  6. Játrovou sekanou s mandlemi podáváme třeba s bramborovou kaší a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!