Kuřecí steak s hermelínem a nivou na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 10 kapek olej sůl 1 ks paprika 120 ml smetana 10 g niva 10 g hermelín 1 ks rukola 1 ks ledový salát mletý černý pepř 2 ks kuřecí steak
Postup Kuřecí steak s hermelínem a nivou na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Omyjeme si pěkné kuřecí steaky a trošku naklepeme, aby se lépe propekly. Nakrájíme si na plátky hermelín a nivu. Rozehřejeme pánev, na kterou nalijeme olej. Po chvilce začneme kuřecí steak opékat
Mezitím si můžeme připravit přílohu. Nakrájíme na delší plátky ledový salát, rukolu a papriku (popřípadě rajče, okurek - podle toho, co má každý rád). Vše smícháme, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem
Až masíčko začne být trochu opečené, přidáme do pánve smetanu. Masíčko v ní zjemní a dodá smetanovou chuť. Cca po 4 minutách položíme na masíčko plátek hermelínu a plátek nivy. Pěkně se rozteče
Kuřecí steaky s hermelínem a nivou na smetaně můžeme podávat. Jsou dobré samotné jen se salátem, ale i s hranolky nebo americkými bramborami
Recept počítá s porcí pro 2 osoby.