Játrové hranolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
0.5 ks citron
500 g vepřová játra
zálivka
cukr
sůl
3 lžíce červené víno
2 lžíce masový vývar
3 lžíce sójová omáčka
podle potřeby
sůl
na ozdobu
hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra omyjeme, nakrájíme na proužky, snažíme se dodržet alespoň zhruba stejnou velikost játrových hranolků.

  2. Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme játru, přidáme oloupaný a rozetřený česnek se solí, a vzápětí odstavíme.

  3. Z červeného vína, sójové omáčky, masového vývaru, soli a cukru si připravíme v misce zálivku.

  4. Připravené játrové hranolky zálivkou přelijeme, podusíme do změknutí, pokapeme vymačkanou citronovou šťávou a můžeme podávat.

  5. Zdobíme očištěnými listy hlávkového salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!