Játrové knedlíčky do polévky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 ks vejce strouhanka majoránka cibule 2 lžičky hladká mouka 3 kostky vepřová játra mletý černý pepř 2 lžičky dětská krupice
Postup Játrové knedlíčky do polévky
Postup přípravy receptu
-
Játra pomeleme. Já si pomletá játra ukládám do nádobky na led a pak si vyklepnu tři kostičky, ze kterých připravím knedlíčky. Česnek prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Trochu cibule nakrájíme nadrobno
Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, majoránku, sůl, pepř, menší vejce, dětskou krupici, hladkou mouku a podle potřeby strouhanku, protože ta to zahustí. Vše smícháme dohromady. Můžeme dělat kuličky, případně trháme lžičkou rovnou do polévky
Játrové knedlíčky podáváme podle chuti do polévce.