Játrové knedlíčky do polévky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks vejce
strouhanka
majoránka
cibule
2 lžičky hladká mouka
3 kostky vepřová játra
mletý černý pepř
2 lžičky dětská krupice

Postup přípravy receptu

  1. Játra pomeleme. Já si pomletá játra ukládám do nádobky na led a pak si vyklepnu tři kostičky, ze kterých připravím knedlíčky. Česnek prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Trochu cibule nakrájíme nadrobno

  2. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, majoránku, sůl, pepř, menší vejce, dětskou krupici, hladkou mouku a podle potřeby strouhanku, protože ta to zahustí. Vše smícháme dohromady. Můžeme dělat kuličky, případně trháme lžičkou rovnou do polévky

  3. Játrové knedlíčky podáváme podle chuti do polévce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!