Játrové knedlíčky s brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g česnek
350 g brambory
100 g cibule
300 g telecí játra
podle chuti
sůl
0 lžiček oregano
1 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení
120 g jemná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Moučné brambory dobře vykartáčujeme a dáme vařit se slupkou do osolené vody. Vychlazené brambory oloupeme a přes strojek protlačíme. Čistá osušená játra umeleme nahrubo nebo nakrájíme. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Cibuli s česnekem osmažíme dozlatova a necháme vychladnout. Mletá játra promícháme s brambory, cibulí, česnekem, pepřem, solí, oreganem, petrželkou, strouhankou a vejcemi. Strouhanky přidáváme tolik, abychom ze směsi mohli dobře tvarovat knedlíčky.

  3. Játrové knedlíčky smažíme dozlatova ze všech stran a ukládáme na sací ubrousek.

  4. Játrové knedlíčky s brambory podáváme v horké polévce nebo samotné s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!