Játrový guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 ks menší cibule
1/2 lžičky mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
150 g anglická slanina
1 lžíce mletá červená paprika
1 lžíce gulášové koření
1 ks červená cibule
500 g kuřecí játra (i mražená)

Postup přípravy receptu

  1. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na větší kostky

  2. Rozpálíme olej a cibuli i slaninu opečeme. Poté přidáme kuřecí játra (není třeba je krájet) a orestujeme je. Zalijeme 1/2 l vody a uvedeme do varu. Pak přidáme koření, promícháme a vaříme pod pokličkou 10 minut do změknutí jater

  3. Mouku smícháme se třemi lžícemi vody na kašičku. Za stálého míchání ji přilijeme k játrům. Uvedeme opět do varu a vaříme 10 minut (mouku při ochutnání nesmíme cítit na jazyku). Odstavíme a přimícháme sůl podle chuti

  4. Játrový guláš servírujeme posypaný nakrájenou cibulí. Nejvhodnější přílohou je houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!