Ječné šátečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto sůl 1 ks vejce mléko 100 g tuk 1 ks prášek do pečiva 30 g droždí 1 ks měkký tvaroh 200 g celozrnná pšeničná mouka 150 g ječná mouka náplň marmeláda náplň 1 tvaroh náplň 3 povidla náplň 2 mák
Postup Ječné šátečky recept
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek, ten pak smícháme se zbytkem surovin na těsto a vypracujeme vláčné těsto. To necháme 30 minut kynout.
Těsto vyválíme na placku a nakrájíme kolečkem - rádýlkem nebo nožem na čtverce. Čtverečky těsta plníme tvarohem, marmeládou nebo mákem. Plátky pak přeložíme na polovinu a okraje spojíme.
Šátečky pečeme přibližně 20 minut na 150 - 170 °C podle typu trouby.