Jednoduchá cibulajda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce mouka 4 plátky chléb 5-6 velká cibule 100 g tvrdý sýr mletý černý pepř podle potřeby olej
Postup Jednoduchá cibulajda recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a dáme do velkého kastrolu s vrchovatou lžící oleje, nesmažíme, necháme jen zpěnit. Zasypeme moukou a na mírném ohni promícháváme, aby směs zezlátla.
Přilijeme asi 1,5 litru vody, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Cibulajdu vaříme asi 25 minut.
Plátky bílého chleba nebo veky rozkrájíme na čtvrtiny a v pánvi opečeme na trošce oleje.
Opečený chléb naskládáme do zapékací mísy a zalijeme cibulačkou, posypeme nastrouhaným sýrem a asi 10 minut zapékáme v troubě.
Existuje spousta receptů na cibulačku, ale tento je snadný a hlavně sytý. Určitě vám bude chutnat.