Jednoduchá cibulajda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce mouka
4 plátky chléb
5-6 velká cibule
100 g tvrdý sýr
mletý černý pepř
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a dáme do velkého kastrolu s vrchovatou lžící oleje, nesmažíme, necháme jen zpěnit. Zasypeme moukou a na mírném ohni promícháváme, aby směs zezlátla.

  2. Přilijeme asi 1,5 litru vody, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Cibulajdu vaříme asi 25 minut.

  3. Plátky bílého chleba nebo veky rozkrájíme na čtvrtiny a v pánvi opečeme na trošce oleje.

  4. Opečený chléb naskládáme do zapékací mísy a zalijeme cibulačkou, posypeme nastrouhaným sýrem a asi 10 minut zapékáme v troubě.

  5. Existuje spousta receptů na cibulačku, ale tento je snadný a hlavně sytý. Určitě vám bude chutnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!