Jednoduchá koprová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
3 lžíce cukr
4 špetky sůl
3 lžíce ocet
1 l voda
1 kelímek smetana na vaření
1 sklenka sterilovaný kopr

Postup přípravy receptu

  1. Pokud budeme dělat koprovku s masem, tak maso nejdříve uvaříme a s vývarem budeme dále pokračovat.

  2. V hrnci ohřejeme vodu (nebo ten již zmíněný vývar) a osolíme. V hrnečku rozkvedláme hladkou mouku a nalijeme do vody (vývaru). Přidáme kopr, já dávám sterilovaný ve skleničce, kdo má, použije čerstvý. Provaříme 10 minut a mícháme, aby se to nepřipálilo. Koprovou omáčku vypneme a dochutíme cukrem a octem.

  3. Jednoduchou koprovou omáčku podáváme s knedlíky nebo bramborem, také vejcem uvařeným natvrdo. Takto připravená omáčka je vhodná i pro vegetariány, jen vynecháme maso a místo vývaru použijeme vodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!