Jednoduchá mrkvová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 ml olej
2 ks vejce
300 ml mléko
350 g mrkev
1 ks prášek do pečiva
180 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
350 g polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Budeme potřebovat 350 g čisté váhy. Mrkev nasypeme do mísy, přidáme vejce, olej, mléko a všechny sypké suroviny (mouka, prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr a citronová kůra). Vše důkladně promícháme, až nám vznikne lité těsto.

  2. Těsto nalijeme do větší bábovkové formy (vymazané a vysypané) a pečeme při 180 °C cca 60 minut. Je třeba zkusit špejlí, zda je bábovka dobře upečená. Pokud se těsto na špejli nelepí, je mrkvová bábovka hotová.

  3. Upečenou jednoduchou mrkvovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme z formy a nakrájíme na dílky. Podáváme ji jako sladké pohoštění k čaji i kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!