Jednoduchá pomazánka z uzené makrely recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
2 lžíce plnotučná hořčice
1 ks jarní cibulka
2 ks vejce natvrdo
1 ks uzená makrela
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Makrelu zbavíme hlavy, ocasu, vykostíme a rozdrobíme na kousky. Vejce uvaříme natvrdo.

  2. K makrele přidáme nakrájené vejce, najemno nakrájenou větší jarní cibulku a máslo. Máslo doporučuji před přípravou pomazánky na chvíli vyndat z lednice, může být i margarín. Dochutíme hořčicí, solí a pepřem. Vše zamícháme vidličkou, aby se nám všechny suroviny pěkně spojily.

  3. Jednoduchou pomazánku z uzené makrely podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!