Jednoduchá pomazánka z uzené makrely recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 2 lžíce plnotučná hořčice 1 ks jarní cibulka 2 ks vejce natvrdo 1 ks uzená makrela podle chuti sůl mletý pepř
Postup Jednoduchá pomazánka z uzené makrely recept
Postup přípravy receptu
-
Makrelu zbavíme hlavy, ocasu, vykostíme a rozdrobíme na kousky. Vejce uvaříme natvrdo.
K makrele přidáme nakrájené vejce, najemno nakrájenou větší jarní cibulku a máslo. Máslo doporučuji před přípravou pomazánky na chvíli vyndat z lednice, může být i margarín. Dochutíme hořčicí, solí a pepřem. Vše zamícháme vidličkou, aby se nám všechny suroviny pěkně spojily.
Jednoduchou pomazánku z uzené makrely podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.