Jednoduchá zelná polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 l voda
10 dkg klobása
250 ml zakysaná smetana
mletá sladká paprika
300 g kysané zelí
2-3 ks vařené brambory ve slupce
podle chuti
sůl
podle potřeby
tuk
1-2 ks cibule
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Brambory vařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na tuku si osmahneme cibuli, zasypeme moukou a vymícháme světlou jíšku. Tu zředíme studenou vodou. Do hrnce dáme překrájené zelí, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme cibulovou jíšku, brambory a vaříme. Když je zelí měkké, přidáme smetanu či mléko. Také přidáme na kostičky nakrájenou klobásu nebo párek, sladkou papriku a dochutíme. Chceme-li mít zelnou polévku lepší, před podáváním do ní zamícháme žloutek rozkvedlaný v mléce.

  3. Jednoduchou zelnou polévku rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Zelná polévka je nejlepší teplá a s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!