Jehněčí eintopf recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 1 ks mrkev 1 ks petržel 2 ks bobkový list 300-400 g jehněčí plec 250 g sterilovaná kukuřice 500 g nové brambory 10 kuliček celý černý pepř 500 g čerstvé fazolky
Postup Jehněčí eintopf recept
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí maso vaříme doměkka asi v 1,5 l vody spolu s rozčtvrcenou cibulí, nahrubo nakrájenou mrkví a kořenovou petrželí, 10 celými zrnky pepře a 2 bobkovými listy, a připravíme jehněčí vývar.
Po uvaření a změknutí jehněčí plecko vyjmeme z vývaru, očistíme od šlach, vykostíme a nakrájíme na menší kostičky.
Malé nové brambory oškrábeme nebo oloupeme a překrojíme napůl. Fazole omyjeme, očistíme a rozpůlíme. Přecezený vývar přivedeme k varu a osolíme. Přidáme brambory a fazole a vaříme asi 20 minut. Přidáme nakrájené maso a vaříme ještě 5 minut. Pak ještě vložíme okapanou kukuřici. Jehněčí eintopf již jen prohřejeme.
Jehněčí eintopf podáváme jen tak nebo jej můžeme doplnit pečivem.