Jehněčí eintopf recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
1 ks mrkev
1 ks petržel
2 ks bobkový list
300-400 g jehněčí plec
250 g sterilovaná kukuřice
500 g nové brambory
10 kuliček celý černý pepř
500 g čerstvé fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso vaříme doměkka asi v 1,5 l vody spolu s rozčtvrcenou cibulí, nahrubo nakrájenou mrkví a kořenovou petrželí, 10 celými zrnky pepře a 2 bobkovými listy, a připravíme jehněčí vývar.

  2. Po uvaření a změknutí jehněčí plecko vyjmeme z vývaru, očistíme od šlach, vykostíme a nakrájíme na menší kostičky.

  3. Malé nové brambory oškrábeme nebo oloupeme a překrojíme napůl. Fazole omyjeme, očistíme a rozpůlíme. Přecezený vývar přivedeme k varu a osolíme. Přidáme brambory a fazole a vaříme asi 20 minut. Přidáme nakrájené maso a vaříme ještě 5 minut. Pak ještě vložíme okapanou kukuřici. Jehněčí eintopf již jen prohřejeme.

  4. Jehněčí eintopf podáváme jen tak nebo jej můžeme doplnit pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!