Jehněčí hřbet s bylinkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 6 větviček tymián 4 lžíce olivový olej 2 dl hovězí vývar 6 snítek čerstvě nasekaná petrželka 250 g jehněčí hřbet 2 dl bíle suché víno podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Jehněčí hřbet s bylinkami recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na 240 °C. Česnek nasekáme nahrubo. Umyté a osušené jehněčí kousky potřeme olejem, osolíme a opepříme.
Dno zapékací misky pokapeme olejem. Uložíme do ní kousky masa a posypeme česnekem. Pečeme ve středu trouby na 10 minut. Podlijeme bílým vínem a pečeme dalších 5 - 10 minut. Mísu s masem vytáhneme. Maso ihned zabalíme do alobalu a necháme stát 10 minut.
Mezitím si najemno nakrájíme omyté bylinky. Výpek z masa ručním mixerem rozmixujeme s bylinkami. Dobře promícháme a ochutíme solí, pepřem. Pokud nezbyla šťáva z výpeku, můžeme přidat 2 dl hovězího vývaru.
Jehněčí hřbet s bylinkami podáváme s pečenými brambory nebo polentou a polité bylinkovou šťávou.