Jehněčí kolínko zapečené se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek 1 ks cibule 0.5 ks celer tymián rozmarýn 4 ks mrkev 1 ks petržel 4 ks jehněčí kolínka podle chuti sůl mletý pepř příloha tatarská omáčka pečené brambory
Postup Jehněčí kolínko zapečené se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí kolínka opláchneme, očistíme od přebytečného tuku a blan a osušíme. Ostrým nožem oddělíme maso z horní části kosti, aby se maso během pečení stáhlo a kost se obnažila. Maso osolíme a opepříme a položíme do pekáče.
Zeleninu (mrkev, celer, petržel, cibule) nakrájíme na větší kousky, přidáme palici česneku rozkrojenou na půl a bylinky. To vše navrstvíme okolo kolínek do pekáče.
Pekáč přikryjeme poklicí nebo zakryjeme alobalem a pečeme do měkka v troubě na 170 °C asi 2 hodiny, přičemž po první hodině do pekáče přilijeme trochu vody.
Když je maso měkké, odstraníme alobal nebo poklici, zvýšíme teplotu na 190 °C a maso necháme asi 15 minut dopéct.
Skvělou přílohou k jehněčímu kolínku jsou pečené brambory a jemná tatarská omáčka.