Jehněčí kýta plněná vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
2 ks vejce
50 g máslo
1 ks cibule
smetana
hořčice
1 kg jehněčí kýta
hovězí vývar
2 ks sterilované okurky

Postup přípravy receptu

  1. Větší jehněčí kýtu vykostíme, odstraníme z ní tuk a protkneme ji slaninou. Vyhloubíme v ní dutinu - kapsu, vsuneme do ní vařená vejce natvrdo s odkrojenými špičkami a pevně zašijeme.

  2. Na pekáči rozškvaříme slaninu, zpěníme v ní nakrájenou cibuli, přidáme půl lžičky hořčice, nakrájené okurky, půl šálku vývaru, máslo a na to vložíme připravenou kýtu. Maso nejprve chvíli dusíme a potom za častého polévání šťávou a podlévání vývarem nebo vodou pečeme ze všech stran. Nakonec do šťávy přidáme 2 - 3 lžíce kyselé smetany. Upečenou jehněčí kýtu nakrájíme na plátky a urovnáme na nahřátou mísu.

  3. Jehněčí kýtu plněnou vejci podáváme s brambory posypanými petrželkou a špenátem nebo hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!