Jehněčí kýta plněná vejci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina sůl 2 ks vejce 50 g máslo 1 ks cibule smetana hořčice 1 kg jehněčí kýta hovězí vývar 2 ks sterilované okurky
Postup Jehněčí kýta plněná vejci recept
Postup přípravy receptu
-
Větší jehněčí kýtu vykostíme, odstraníme z ní tuk a protkneme ji slaninou. Vyhloubíme v ní dutinu - kapsu, vsuneme do ní vařená vejce natvrdo s odkrojenými špičkami a pevně zašijeme.
Na pekáči rozškvaříme slaninu, zpěníme v ní nakrájenou cibuli, přidáme půl lžičky hořčice, nakrájené okurky, půl šálku vývaru, máslo a na to vložíme připravenou kýtu. Maso nejprve chvíli dusíme a potom za častého polévání šťávou a podlévání vývarem nebo vodou pečeme ze všech stran. Nakonec do šťávy přidáme 2 - 3 lžíce kyselé smetany. Upečenou jehněčí kýtu nakrájíme na plátky a urovnáme na nahřátou mísu.
Jehněčí kýtu plněnou vejci podáváme s brambory posypanými petrželkou a špenátem nebo hlávkovým salátem.