Jehněčí maso pečené recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina sůl 50 g máslo 100 g sádlo 1 kg jehněčí maso na ozdobu rajče zelený salát
Postup Jehněčí maso pečené recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 220°C.
Jehněčí maso opereme, osušíme, protáhneme slaninou a osolíme. Na rozpáleném sádle přímo na pekáči maso z obou stran rychle osmahneme a potom zvolna pečeme hřbetem dolů.
Zhruba po půl hodině maso otočíme, dál pečeme a občas přeléváme šťávou, ke které podle potřeby přidáváme vývar.
Před dopečením potíráme povrch masa rozpuštěným máslem. Když dostane zlatavou barvu, vyjmeme ho z pekáče, do šťávy přidáme vývar, zbytek másla, přisolíme, krátce povaříme a scedíme.
Maso nakrájíme na porce, přeložíme na nahřátou mísu, polijeme šťávou, ozdobíme listy hlávkového salátu a pátky rajských.
Vhodnou přílohou k pečenému jehněčímu masu jsou brambory.