Linecké cukroví s čokoládovou polevou recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

200 g cukr
1 ks vejce
1/2 kostky máslo
1 kostka máslo
1 sklenice marmeláda
1 balíček čokoláda na vaření
500 g hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
1 balíček cukrové sypání

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, cukru, vajec a citronové kůry si připravíme těsto, které necháme v chladu odpočinout cca 2 hodiny. Poté těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary, nejčastěji kolečka, srdíčka, měsíčky, kytičky, hvězdy apod. Vykrájené tvary cukroví klademe na plech a pečeme v troubě při cca 180 °C dozlatova

  2. Po upečení a vychladnutí promazáváme linecké marmeládou a slepujeme

  3. V kastrolu si připravíme polevu z hořké čokolády na vaření a kousku másla či jiného tuku. Čokoládu pomalu zahříváme a promícháváme, až se zcela rozpustí a dobře spojí s přidaným tukem

  4. Kousky lineckého cukroví namáčíme jednou stranou do teplé polevy, klademe opatrně na tác nebo na talíř. Dokud je poleva tekutá, můžeme dozdobit sypáním, kokosem, mandlí, kouskem vlašského ořechu, cukrářskými perlami apod. Poté necháme cukroví na tácu, dokud poleva neztuhne, až pak můžeme ukládat do krabice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!