Linecké cukroví s čokoládovou polevou recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 200 g cukr 1 ks vejce 1/2 kostky máslo 1 kostka máslo 1 sklenice marmeláda 1 balíček čokoláda na vaření 500 g hladká mouka 1 lžíce citronová kůra 1 balíček cukrové sypání
Postup Linecké cukroví s čokoládovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla, cukru, vajec a citronové kůry si připravíme těsto, které necháme v chladu odpočinout cca 2 hodiny. Poté těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary, nejčastěji kolečka, srdíčka, měsíčky, kytičky, hvězdy apod. Vykrájené tvary cukroví klademe na plech a pečeme v troubě při cca 180 °C dozlatova
Po upečení a vychladnutí promazáváme linecké marmeládou a slepujeme
V kastrolu si připravíme polevu z hořké čokolády na vaření a kousku másla či jiného tuku. Čokoládu pomalu zahříváme a promícháváme, až se zcela rozpustí a dobře spojí s přidaným tukem
Kousky lineckého cukroví namáčíme jednou stranou do teplé polevy, klademe opatrně na tác nebo na talíř. Dokud je poleva tekutá, můžeme dozdobit sypáním, kokosem, mandlí, kouskem vlašského ořechu, cukrářskými perlami apod. Poté necháme cukroví na tácu, dokud poleva neztuhne, až pak můžeme ukládat do krabice.