Jehněčí na majoránce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 1-2 lžíce máslo 2 ks cibule 150 ml smetana 600 g jehněčí plec 100 g kořenová zelenina podle potřeby olej hladká mouka podle chuti sůl majoránka mletý pepř
Postup Jehněčí na majoránce recept
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí plec nakrájíme na kostky, vložíme do osolené vody a přivedeme k varu. Potom teplotu snížíme a dovaříme doměkka. K jehněčímu přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a dovaříme. Maso z vývaru vyjmeme.
Na oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme ji moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Ochutíme ji prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou. Pak ji zalijeme vývarem z masa a zeleniny a cca 20 minut povaříme. Do základu přilijeme smetanu, prohřejeme a přecedíme na uvařené maso.
Jehněčí na majoránce podáváme s rýží, noky nebo brambory.