Jehněčí na majoránce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1-2 lžíce máslo
2 ks cibule
150 ml smetana
600 g jehněčí plec
100 g kořenová zelenina
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
majoránka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí plec nakrájíme na kostky, vložíme do osolené vody a přivedeme k varu. Potom teplotu snížíme a dovaříme doměkka. K jehněčímu přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a dovaříme. Maso z vývaru vyjmeme.

  2. Na oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme ji moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Ochutíme ji prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou. Pak ji zalijeme vývarem z masa a zeleniny a cca 20 minut povaříme. Do základu přilijeme smetanu, prohřejeme a přecedíme na uvařené maso.

  3. Jehněčí na majoránce podáváme s rýží, noky nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!