Jehněčí s kuskusem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
2 lžíce rozinky
2 lístky máta
3 lžíce olivový olej
1 lžička citronová šťáva
1 lžíce piniové oříšky
2 snítky čerstvý tymián
1 špetka mletý černý pepř
4 porce jehněčí bok
1 balíček předvařený kuskus

Postup přípravy receptu

  1. Příprava marinády: Do větší hluboké mísy nalijeme dvě lžíce olivového oleje, posypeme sekaným tymiánem, pokapeme citronovou šťávou a přidáme posekaný česnek. Marinádu opepříme, důkladně promícháme a naložíme do ní maso. Mísu přikryjeme alobalem. Do misky s vlahou vodou namočíme rozinky, aby nabobtnaly

  2. Do hrnce s vodou namočíme kuskus a vmícháme do něj zlehka zbylý olej. Hrnec přikryjeme pokličkou a krupici vaříme na velmi mírném ohni asi 5 minut. Občas kuskus zamícháme, aby se krupice neslepila

  3. Na teflonovou pánev dáme osmahnout dobře okapané maso. Opékáme 3 - 4 minuty a v půlce opékání plátky obrátíme. Maso musí být uvnitř růžové a na povrchu upečené dozlatova. Nakonec maso osolíme a do trouby dáme nahřát talíře

  4. Před podáváním prudce opražíme na pánvi s masem piniové oříšky. Rozinky necháme okapat a vmícháme je do kuskusu. Marinádu scedíme a nalijeme ji na kuskus. Vše opatrně promícháme a prohřejeme

  5. Kuskus dáme na talíře, položíme na něj maso, posypeme piniovými oříšky a posekanými listy máty. Podáváme okamžitě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!