Jehněčí s kuskusem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 2 lžíce rozinky 2 lístky máta 3 lžíce olivový olej 1 lžička citronová šťáva 1 lžíce piniové oříšky 2 snítky čerstvý tymián 1 špetka mletý černý pepř 4 porce jehněčí bok 1 balíček předvařený kuskus
Postup Jehněčí s kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Příprava marinády: Do větší hluboké mísy nalijeme dvě lžíce olivového oleje, posypeme sekaným tymiánem, pokapeme citronovou šťávou a přidáme posekaný česnek. Marinádu opepříme, důkladně promícháme a naložíme do ní maso. Mísu přikryjeme alobalem. Do misky s vlahou vodou namočíme rozinky, aby nabobtnaly
Do hrnce s vodou namočíme kuskus a vmícháme do něj zlehka zbylý olej. Hrnec přikryjeme pokličkou a krupici vaříme na velmi mírném ohni asi 5 minut. Občas kuskus zamícháme, aby se krupice neslepila
Na teflonovou pánev dáme osmahnout dobře okapané maso. Opékáme 3 - 4 minuty a v půlce opékání plátky obrátíme. Maso musí být uvnitř růžové a na povrchu upečené dozlatova. Nakonec maso osolíme a do trouby dáme nahřát talíře
Před podáváním prudce opražíme na pánvi s masem piniové oříšky. Rozinky necháme okapat a vmícháme je do kuskusu. Marinádu scedíme a nalijeme ji na kuskus. Vše opatrně promícháme a prohřejeme
Kuskus dáme na talíře, položíme na něj maso, posypeme piniovými oříšky a posekanými listy máty. Podáváme okamžitě.