Jehněčí v papíru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 snítky tymián
3 snítky koriandr
3 ks bobkový list
6 lžic olivový olej
4 plátky jehněčí kotleta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na tento recept můžeme použít jehněčí kotlety s kostí. Plátky kotlet by měly být stejné velikosti, aby se pekly stejnou dobu. Česnek oloupeme a nasekáme. Do hmoždíře dáme bylinky, česnek, olivový olej a zpracujeme pastu.

  2. Jehněčí kotlety lehce naklepeme klouby prstů. Osolíme je a lehce opepříme. Z pečícího papíru, případně z alobalu, připravíme 4 čtverce. Na každý položíme jednu kotletu a potřeme ji bylinkovou pastou. Papír zabalíme a balíčky rozložíme na plech. Jehněčí v papíru vložíme to trouby rozpálené asi na 220 °C a pečeme dozlatova. Doba pečení se pohybuje od 8 - 25 minut. Záleží na velikosti masa.

  3. Jehněčí v papíru podáváme ihned a na nahřátých talířích. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina a pečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!