Jelení kousky na žampionech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar máslo 100 - 150 ml smetana kmín 200 g žampiony 1 ks bobkový list 100 - 150 ml bílé víno hladká mouka 60 g anglická slanina 1 ks červená cibule 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 1 snítka čerstvý rozmarýn 500 g jelení kýta 1 ks bílá kapie
Postup Jelení kousky na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Jelení kýtu očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou větší cibuli nakrájíme na proužky. Kapii očistíme od jadérek a nakrájíme na drobné kostičky. Prorostlou slaninu nakrájíme na drobnější hranolky. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky
Na pánvi s malým množstvím oleje nebo sádla rozškvaříme slaninu, pak vmícháme cibulku, kterou necháme zesklovatět. Poté přidáme kousky masa. Maso za stálého míchání necháme zatáhnout, pak přidáme koření (kmín, rozmarýn a bobkový list), podlijeme vínem a vývarem a zakryté zvolna dusíme. K poloměkkému masu pak přidáme nakrájené žampiony, kapii a dodusíme doměkka. Nakonec jelení ragú zjemníme smetanou a podle potřeby zahustíme kousky másla obalenými v hladké mouce. Jelení kousky na žampionech dochutíme nasekanou petrželkou, solí a pepřem
Jelení kousky na žampionech podáváme se širokými nudlemi.