Jelení kousky na žampionech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
máslo
100 - 150 ml smetana
kmín
200 g žampiony
1 ks bobkový list
100 - 150 ml bílé víno
hladká mouka
60 g anglická slanina
1 ks červená cibule
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
1 snítka čerstvý rozmarýn
500 g jelení kýta
1 ks bílá kapie

Postup přípravy receptu

  1. Jelení kýtu očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou větší cibuli nakrájíme na proužky. Kapii očistíme od jadérek a nakrájíme na drobné kostičky. Prorostlou slaninu nakrájíme na drobnější hranolky. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky

  2. Na pánvi s malým množstvím oleje nebo sádla rozškvaříme slaninu, pak vmícháme cibulku, kterou necháme zesklovatět. Poté přidáme kousky masa. Maso za stálého míchání necháme zatáhnout, pak přidáme koření (kmín, rozmarýn a bobkový list), podlijeme vínem a vývarem a zakryté zvolna dusíme. K poloměkkému masu pak přidáme nakrájené žampiony, kapii a dodusíme doměkka. Nakonec jelení ragú zjemníme smetanou a podle potřeby zahustíme kousky másla obalenými v hladké mouce. Jelení kousky na žampionech dochutíme nasekanou petrželkou, solí a pepřem

  3. Jelení kousky na žampionech podáváme se širokými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!