Jemná cibulačka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
petrželka
4 dl mléko
2 ks cibule
4 dl voda
veka
zakysaná smetana
tuk na smažení
1 lžíce nasekaná pažitka
mletý černý pepř
1 kostka bujón Knorr s bylinkami a olivovým olejem

Postup přípravy receptu

  1. Většinu cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na másle ji osmažíme do světle žlutého zabarvení. Osmaženou cibuli zalijeme vodou, přivedeme k varu a přidáme kostku bujónu s bylinkami. Necháme krátce povařit a odstavíme z plotýnky

  2. Nyní použijeme ponorný mixér. Cibuli jím rozdrtíme a tím polévku vlastně zahustíme. Přilijeme 4 dl mléka a opět přivedeme k varu. Nakonec přidáme nasekanou pažitku. Podle chuti jemnou cibulačku osolíme a opepříme

  3. Jemnou cibulačku podáváme s osmaženou vekou, nakrájenou na plátky nebo na hranolky. Nakonec jemnou cibulačku dochutíme lžící zakysané smetany a ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!