Jemná paštika z kuřecích jater recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 1 stroužek česnek 300 g máslo 150 g cibule 500 g kuřecí játra podle chuti sůl rozmarýn mletý černý pepř redukce 50 g máslo
Postup Jemná paštika z kuřecích jater recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra opláchneme a zbavíme blan. Česnek a cibuli oloupeme, česnek rozdrtíme nožem a cibuli nakrájíme na kostičky.
V kastrolu přivedeme do varu 300 g másla, přidáme česnek, cibuli a rozmarýn.
Přidáme kuřecí játra, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 15 minut nezakrytě a často mícháme.
Po uvaření dáme do vyšší nádoby a mixérem směs rozmixujeme, ke konci přidáme 50 g studeného másla a rozmixujeme na jemno. Játrovou paštiku nakonec vychladíme.
Paštiku z kuřecích jater podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.