Mléčné řezy s polevou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

8 ks vejce
8 dkg máslo
8 dkg máslo
4 dkg kakao
3,75 dl mléko
4 - 8 lžic cukr krystal
20 dkg cukr krystal
4 - 5 lžiček vanilkový cukr
30 dkg hladká mouka
8 dl smetana ke šlehání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
25 dkg čokoládová poleva
máslo na vymazání
1 lžička kypřící prášek do perníku
mouka na vysypání
1,5 balíček dortová želatina
6 lžic pitná voda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme vodu, rozpuštěné máslo a mícháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do perníku. Z bílků vyšleháme pevný sníh a vmícháme ho do těsta. Půlku těsta vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Plát těsta pečeme 12 - 14 minut na 180 °C. Stejně upečeme také druhou polovinu těsta

  2. Připravíme si mléčný krém. Oba cukry vysypeme do mléka a za občasného míchání necháme vařit. Přidáme želatinu a na mírném ohni mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Vyšleháme šlehačku a pomalu vléváme vlažné želatinové mléko. Rychle, dokud krém neztuhneme, naneseme na těsto a přikryjeme druhým těstem. Mléčný řez vložíme do chladu alespoň na 2 hodiny

  3. Mezitím si nachystáme suroviny na polevu. Nad párou rozpustíme čokoládovou polevu s máslem a naneseme na vychladlý řez

  4. Polevu nalijeme na mléčné řezy a necháme zatuhnout

  5. Mléčné řezy s polevou podáváme nakrájené na kostky ke kávičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!