Jemná polévka z kořenové zeleniny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic máslo
0 ks celer
2 ks mrkev
2 ks petržel
6 ks bobkový list
3 lžíce hladká mouka
10 kuliček celé nové koření
podle potřeby
sůl
mléko
mletý pepř
tavený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Na 2 lžících másla začneme restovat nahrubo nastrouhanou zeleninu, včetně koření. Nebojte se množství. Restujeme, až dozlatova. Pak základ zalijeme vařící vodou, ale jen tolik, abychom mohli zeleninu dále povařit - aby byla potopená. Přidáme lžičku soli a vaříme ještě asi 10 - 15 minut.

  2. Mezitím si připravíme světlou máslovou jíšku, z 3 polévkových lžic mouky. Vychladlou jíšku zavaříme v hrnci se zeleninou. Vše dolijeme mlékem, případně část mléka nahradíme smetanou.

  3. Polévku odstavíme, přidáme tavený sýr, promícháme a necháme jej rozpustit. Nakonec polévku podle chuti osolíme a opepříme. Je vhodné koření vylovit.

  4. Jemnou polévku z kořenové zeleniny ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!