Jemná smetanová bábovka s nugátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 6 ks vejce 280 g máslo 250 g smetana 1 balíček prášek do pečiva 280 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 150 g nugát 360 g polohrubá mouka podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Jemná smetanová bábovka s nugátem recept
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Šleháme elektrickým šlehačem a za stálého míchání přidáme žloutky. Jakmile máme žloutky dobře prošlehané, přidáváme pomalu smetanu.
Bílky našleháme se špetkou soli v pevný sníh. Polovinu sněhu po lžících přidáváme do žloutkové směsi. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a opět za stálého míchání přisypáváme do těsta. Nakonec přidáme zbytek sněhu.
Polovinu bábovky nalijeme do připravené formy a posypeme nugátem nebo nastrouhanou čokoládou. Nalijeme zbytek těsta.
Jemnou smetanovou bábovku s nugátem pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova. Upečenou bábovku necháme vychladnout.
Jemnou smetanovou bábovku s nugátem poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme vychutnávat. Chutná skvěle ke kávě, capuccinu a jiným kávovým nápojům.