Jemné jablečné mufiny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 125 g cukr 80 ml olej 2 ks vejce 250 g jablko 1 balíček vanilkový cukr 250 g hladká mouka 2 lžíce citronová šťáva 0 lžiček jedlá soda 2 lžičky kypřící prášek do pečiva 250 g přírodní jogurt na ozdobu cukr moučka
Postup Jemné jablečné mufiny recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a bez středu nakrájíme na kostičky. Jablečné kostičky promícháme s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.
Mouku prosejeme s práškem do pečiva a jedlou sodou. Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, olejem, jogurtem, jablky a naposledy s moučnou směsí. Ušleháme hladké těsto, kterým naplníme do poloviny připravené muffinové formičky.
Muffiny pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Muffiny po vychladnutí odebereme z forem a pocukrujeme.
Jemné jablečné muffiny podáváme k dobré snídani nebo svačině.