Jemné jablečné mufiny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
125 g cukr
80 ml olej
2 ks vejce
250 g jablko
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
2 lžíce citronová šťáva
0 lžiček jedlá soda
2 lžičky kypřící prášek do pečiva
250 g přírodní jogurt
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a bez středu nakrájíme na kostičky. Jablečné kostičky promícháme s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.

  2. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a jedlou sodou. Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, olejem, jogurtem, jablky a naposledy s moučnou směsí. Ušleháme hladké těsto, kterým naplníme do poloviny připravené muffinové formičky.

  3. Muffiny pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Muffiny po vychladnutí odebereme z forem a pocukrujeme.

  4. Jemné jablečné muffiny podáváme k dobré snídani nebo svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!