Jemné linecké hvězdičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
280 g máslo
2 ks žloutek
150 g cukr moučka
1 balení vanilkový cukr
400 g hladká mouka
1 špetka citronová kůra
na ozdobu
cukr moučka
na potření
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, cukru moučka, vanilkového cukru, nastrouhané citronové kůry, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout.

  2. Těsto vyválíme a vykrajujeme hvězdičky se středem i bez středu a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Z tohoto lineckého těsta můžeme upéct také karamelové košíčky, kolečka pod úlky, kolečka pod kokosky nebo nugátové kroužky.

  3. Ve středně vyhřáté troubě upečeme hvězdičky do světlého zabarvení. Vychladlé hvězdičky bez středu potřeme marmeládou a přilepíme pocukrovanými hvězdičkami s vykrojenými středy.

  4. Jemné linecké hvězdičky servírujeme s kávou nebo čajem k různým svátečním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!