Jemné palačinky s jahodami recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
80 ml voda
jahody
olej na smažení
450 ml kokosové mléko
1 lžička vanilkový extrakt
130 g jáhlová mouka
5 lžic rýžový sirup
150 g rýžová mouka Nutrifree
0,25 ks xanthanová guma

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience (rýžovou mouku Nutrifree, jáhlovou mouku, vanilkový extrakt, špetku soli a xanthanovou gumu) dohromady a promícháme

  2. Pokud nemáme xanthanovou gumu, která působí jako pojivo, klidně vynecháme a do těsta už také nepřidáváme 80 ml vody. Ta je tam právě kvůli xanthanové gumě, která zvýší pojivost těsta a je potřeba ho trošku naředit

  3. K suchým ingrediencím přidáme vejce, kokosové mléko, osladíme ho rýžovým sirupem a na rozpálené pánvi uděláme malý testovací vzorek. Pokud máme těsto dostatečně dochucené, doděláme všechny palačinky

  4. Jemné palačinky můžeme podávat prakticky s čímkoli, co máme doma k dispozici, od marmelády po domácí lískovooříškový krém a dozdobíme jahodami

  5. Zdroj: www.nutrifree.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!