Jemné šlehačkové pečivo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
350 g margarín
600 g hladká mouka
200 ml smetana ke šlehání
na obalení
cukr moučka
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme hladkou mouku, nastrouháme margarín, přidáme vejce, smetanu ke šlehání a zaděláme v tuhé těsto.

  2. Z těsta vyválíme placku asi 3 - 4 mm tenkou a formičkou vykrájíme požadované tvary, které poskládáme na plech s pečícím papírem.

  3. Pečeme asi 7 - 8 minut při teplotě 230 °C. Smícháme cukr moučka s vanilkovým cukrem a ještě teplé pečivo ve směsi obalíme.

  4. Jemné šlehačkové pečivo podáváme podle chuti k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!