Jemné šlehačkové pečivo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 350 g margarín 600 g hladká mouka 200 ml smetana ke šlehání na obalení cukr moučka vanilkový cukr
Postup Jemné šlehačkové pečivo recept
Postup přípravy receptu
-
Na vál prosejeme hladkou mouku, nastrouháme margarín, přidáme vejce, smetanu ke šlehání a zaděláme v tuhé těsto.
Z těsta vyválíme placku asi 3 - 4 mm tenkou a formičkou vykrájíme požadované tvary, které poskládáme na plech s pečícím papírem.
Pečeme asi 7 - 8 minut při teplotě 230 °C. Smícháme cukr moučka s vanilkovým cukrem a ještě teplé pečivo ve směsi obalíme.
Jemné šlehačkové pečivo podáváme podle chuti k různým příležitostem.