Jemné tvarohové knedlíky s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 lžíce cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
50 g máslo
1 ks citronová kůra
10 lžic polohrubá mouka
2 kostky měkký tvaroh
omáčka
cukr
1 ks citron
1 kelímek zakysaná smetana
směs
cukr
ovoce
na potření
50 g máslo
na ozdobu
máta
tvrdý tvaroh
náplň
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme měkký tvaroh, vejce, sůl, mouku, máslo, cukr, nastrouhanou kůru z citronu a promícháme. Množství ingrediencí samozřejmě můžeme upravit podle potřeby.

  2. Těsto uválíme na váleček a ten nakrájíme na menší kousky, ze kterých budeme tvarovat knedlíky. Jednotlivé kousky těsta naplníme ovocem a vytvarujeme knedlíky.

  3. Knedlíky vložíme do vařící vody asi tak na 8 minut a průběžně je kontrolujeme.

  4. Na přípravu omáčky smícháme zakysanou smetanu a cukr, dále přidáme kůru i šťávu z citronu. Zbylé ovoce vložíme do hrnce, rozvaříme, rozmačkáme a případně osladíme.

  5. Tvarohové knedlíky nakonec zlehka opečeme na másle a můžeme podávat.

  6. Jemné tvarohové ovocné knedlíky podáváme se smetanovou omáčkou, ovocným ragú a ozdobené nastrouhaným tvarohem a lístkem máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!